Costuri suplimentare pentru montarea de panouri solare

Home » Alte Costuri » Costuri suplimentare pentru montarea de panouri solare
Panouri solare - costuri suplimentare montare sisteme solare

Procesul de transformare a razelor solare in apa calda si aport la incalzirea locuintei este mai lung si presupune mai mult decat simpla achizitie de panouri solare. Iata de ce trebuie sa stiti exact ce costuri suplimentare presupune montarea unui panou solar in gospodaria dumneavostra. Textul de mai jos se bazeaza pe exterienta Idella in panouri solare si este conceput impreuna cu instalatorii de panouri solare. Instalarea de panouri solare difera de la caz la caz. Totusi, diferentele de instalare de panouri solare nu sunt prea mari, astfel ca se poate vorbi de o metoda generala de instalare panouri solare.

1. In cazul panourilor solare cu rezervor exterior (tuburi conductoare sau superconductoare) montarea e simpla: se fixeaza pe acoperis, se prinde in grinzi sub tigla si se leaga la reteaua de apa rece. Apoi se monteaza o teava de scurgere (izolata foarte bine) din rezervor prin care va curge apa incalzita de soare si stocata in rezervorul exterior (boiler cu interior de portelan si foarte bine izolat). Se monteaza controlerul care va indica ce temperatura are apa din rezervor. Tot controlerul va fi setat sa porneasca rezistenta electrica a rezervorului atunci cand afara este innorat si temperatura apei este prea mica.

2. In cazul panourilor solare fara rezervor exterior (tuburi conductoare sau superconductoare) este nevoie de boiler interior care sa stocheze apa incalzita de soare. Apa din boilerul cu doua serpentine poate fi folosita ca apa calda menajera cat si ca aport la incalzire. Cea mai buna incalzire este considerata cea prin pardoseala, unde este nevoie de o temperatura de circa 30-35 de grade celsius, temperatura obtinuta de la soare si pe timpul iernii.

In cazul montajului panourilor solare fara rezervor exterior mai este nevoie de: - glicol (agentul termic incalzit de soare ce face un circuit prin serpentinele boilerului cedand caldura apei), circa 20 de litri – in functie de lungimea si diametrul tevilor de la panou la boiler. Cost aproximativ 300 Ron; - Aerisitor automat, doua bucati. Cost aprox 100 Ron/buc; - Pompa de recirculare a agentului termic (glicolul). Cost aprox 1200 Ron; - Vas de expansiune. Cost aprox 80 Ron; - Izolatie a tevilor exterioare ce intra si ies din panou. Cost aprox 12 Ron/m liniar; - Manopera de montaj in functie de complexitatea lucrarii. Cost aprox 700-1000 Ron; - In cazul in care beneficiarul se afla in alta localitate va fi si un cost al deplasarii (combustibil) si cazarii echipei de montaj. Cost aprox 200-800 Ron. 3. In cazul montarii panourilor solare cu tuburi vidate – martie – octombrie montajul il poate face gratuit si usor beneficiarul, fiind foarte simplu si avand instructiuni de montaj in limba romana cat si desen. 4. In cazul in care aveti deja incalzire pe gaz, lemne, motorina sau pompa de caldura, panourile solare se pot corela in principiu cu instalatia deja existenta. Este valabil si daca aveti boiler interior pe curent. Avantajul in asemenea situatii este ca se face economie semnificativa la consumul gazului, lemnelor, motorinei sau curentului atunci cand functioneaza panoul solar
Costuri de livrare panouri solare

Sistemul de livrare/transport pentru sistemele de panouri solare comandate de pe site-ul panourisolare.eu este urmatorul:
1. comandati un sistem de panouri solare dorit folosind Pagina de Contact
2. dupa ce ati completat datele necesare (putine!), veti fi contactat telefonic de catre un agent de vanzari panourisolare.eu
3. dupa ce au fost stabilite detaliile necesare vanzarii sistemului de panouri solare, prin curier rapid, in termen de 3-5 zile veti primi acasa produsele comandate.
Nota: Taxele de transport variaza intre 100 si 300 de lei, in functie de greutatea coletului.

Casa Verde – Finantare sisteme solare

Titlul oficial: Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. Titlu prescurtat: Casa Verde. Detalii despre cum orice roman poate obtine finantare nerambursabila pentru instalarea de panouri solare

Energie termica? Energie electrica?

In prezent sunt utilizabile doua tipuri de panouri solare: cele care produc energie termica si, respectiv, energie electrica. In functie de nevoile proprii, putem alege una dintre cele doua variante cu mentiunea ca primul tip de panouri, care produce energie termica, are rol in incalzirea apei si a locuintei, insa doar pe timp de vara, deoarece iarna temperaturile foarte scazute nu pot oferi conditii pentru desfasurarea procesului de incalzire. Cea de-a doua categorie cuprinde panourile care produc energie electrica, acestea fiind cele mai cautate, dar si cele mai costisitoare. Procesul are la baza celula fotovoltaica ce produce, la contactul cu razele solare, energie electrica.
Solutie web oferita de BlackCode | Promovat de venditio-markety.ro