Apă caldă menajera ecologică cu panouri solare plane și boiler

Home » Blog » Apă caldă menajera ecologică cu panouri solare plane și boiler

Sistemele solare de încălzire a apei, tot mai accesibile utilizatorilor casnici

Sistemele solare de încălzire a apei devin din ce în ce mai prietenoase cu utilizatorii, în sensul că sunt tot mai ușor de instalat și folosit, iar randamentul acestora este tot mai ridicat. Sistemele solare funcționează cu ajutorul panourilor solare termice, numite colectoare. Acestea colectează energia de la soare și o folosesc pentru a încălzi apa din cilindrul boilerului. Panourile solare plane au avantajul de a putea fi montate atât pe acoperiș, cât și integrate în acesta.

Avantajele unui sistem de panouri solare plane

Set panouri solare plane cu boiler

Set panouri solare plane cu boiler

Avantajele oferite de un sistem de panouri solare plane sunt multiple și includ un aport de apă caldă pe tot parcursul anului. Sistemele sunt conceput să funcționeze în toate anotimpurile. Chiar și în condiții de lumină slabă. Un alt mare avantaj este reducerea costurilor la încălzire datorită faptului că energia solară este gratuită. În plus, cei care își instalează panouri solare plane au certitudinea unui sistem care nu emite carbon.

Setul de panouri solare ISMO cu boiler

Setul de panouri solare ISMO este potrivit familiilor de cinci, şase persoane care locuiesc la casă şi doresc să îşi procure apă caldă menajeră cât mai ieftin şi mai ecologic. Sistemul se poate monta pe acoperişuri înclinate din ţiglă, de către o firmă specializată în energie alternativă. Aceste acoperişuri trebuie să aibă orientare spre sud şi lumina solară intensă. Pentru fi siguri că acest sistem este cel de care aveți nevoie, puteţi beneficia de o simulare gratuită cu un soft profesional. Simularea computerizată are avantajul de calcula sistemul optim cu panouri solare încă de la început, în funcţie de nevoile fiecărui utilizator în parte.

Panourile solare plane Idella Smarty One in diferite combinaţii si soluţii pot fi studiate pe esolar.ro

Costuri de livrare panouri solare

Sistemul de livrare/transport pentru sistemele de panouri solare comandate de pe site-ul panourisolare.eu este urmatorul:
1. comandati un sistem de panouri solare dorit folosind Pagina de Contact
2. dupa ce ati completat datele necesare (putine!), veti fi contactat telefonic de catre un agent de vanzari panourisolare.eu
3. dupa ce au fost stabilite detaliile necesare vanzarii sistemului de panouri solare, prin curier rapid, in termen de 3-5 zile veti primi acasa produsele comandate.
Nota: Taxele de transport variaza intre 100 si 300 de lei, in functie de greutatea coletului.

Casa Verde – Finantare sisteme solare

Titlul oficial: Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. Titlu prescurtat: Casa Verde. Detalii despre cum orice roman poate obtine finantare nerambursabila pentru instalarea de panouri solare

Energie termica? Energie electrica?

In prezent sunt utilizabile doua tipuri de panouri solare: cele care produc energie termica si, respectiv, energie electrica. In functie de nevoile proprii, putem alege una dintre cele doua variante cu mentiunea ca primul tip de panouri, care produce energie termica, are rol in incalzirea apei si a locuintei, insa doar pe timp de vara, deoarece iarna temperaturile foarte scazute nu pot oferi conditii pentru desfasurarea procesului de incalzire. Cea de-a doua categorie cuprinde panourile care produc energie electrica, acestea fiind cele mai cautate, dar si cele mai costisitoare. Procesul are la baza celula fotovoltaica ce produce, la contactul cu razele solare, energie electrica.
Solutie web oferita de BlackCode | Promovat de venditio-markety.ro