Panouri solare Calisto Extra cu rezervor exterior

Home » Panouri Solare » Panouri solare Calisto Extra cu rezervor exterior
4Un sistem solar economic de incalzire a apei. Un controler programabil monitorizeaza temperatura apei din rezervor. Functionare independenta: 2 in 1 dubla functie: solar baza si electric auxiliar. Acest tip de panouri solare se utilizeaza pentru prepararea apei calde pe tot parcursul anului. Ghid panouri solare Costuri suplimentare pentru montare panouri solare Este constituit din tuburi vidate, care functioneaza pe principiul tuburilor termice. Vidul din tuburile de sticla asigura panourilor solare cu tuburi superconductoare cu rezervor exterior o termoizolare eficienta. Pierderile sunt eliminate aproape in totalitate in acest fel. Tubul are la capatul superior un schimbator de caldura. Rezervorul panoului solar este echipat si cu o rezistenta electrica, ce asigura incalzirea apei in perioadele cu radiatie solara slaba sau sau foarte slaba. Pentru siguranta in exploatare, rezervorul este dotat si cu o supapa de presiune la 6 bar.
Temperatura apei din rezervor este monitorizata de un controler electronic, care asigura automatizarea procesului. Panoul solar functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna, la temperaturi sever negative (-40o C). Daca unul sau mai multe tuburi se sparg accidental, sistemul solar functioneaza in continuare. Tubul ofera rezultate excelente chiar si pe timp innorat, fiind capabil sa capteze razele difuze si infrarosii care trec prin stratul de nori. Acest tip de panouri solare este o alegere echilibrata din punct de vedere raport-pret calitate.
SPECIFICATII TEHNICE - panouri solare Calisto Extra cu rezervor exterior

Model

CE 9 S

CE 12 S

CE 15 S

CE 20 S

Rezervor interior

PORTELAN

Rezervor exterior

Otel vopsit – Al & Zn

Izolatie

Spuma poliuretanica – grosime 65 mm

Suport (cadru)

Aluminiu

Tuburi vidate

bucati

9

12

15

20

ø / L (mm)

ø70 – 1900

ø70 – 1900

ø70 – 1900

ø70 – 1900

Capacitatea rezervorului (lt)

90

120

150

200

Suprafata efectiva de absorbtie

cu reflector (m2)

1,71

2,26

2,81

3,72

fara reflector (m2)

1,20

1,60

2,00

2,66

Presiune maxima de lucru (MPa)

ø 0,6

Rezistenta la grindina (mm)

ø 35

Unghiul optim de instalare

450 – orientat catre sud

Temperaturi de lucru

– 400 C la +1000 C

Dimensiuni totale (mm)

1280 x 1565x 1666

1610 x 1565x 1666

1940 x 1565x 1666

2590x 1565x 1666

Costuri de livrare panouri solare

Sistemul de livrare/transport pentru sistemele de panouri solare comandate de pe site-ul panourisolare.eu este urmatorul:
1. comandati un sistem de panouri solare dorit folosind Pagina de Contact
2. dupa ce ati completat datele necesare (putine!), veti fi contactat telefonic de catre un agent de vanzari panourisolare.eu
3. dupa ce au fost stabilite detaliile necesare vanzarii sistemului de panouri solare, prin curier rapid, in termen de 3-5 zile veti primi acasa produsele comandate.
Nota: Taxele de transport variaza intre 100 si 300 de lei, in functie de greutatea coletului.

Casa Verde – Finantare sisteme solare

Titlul oficial: Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. Titlu prescurtat: Casa Verde. Detalii despre cum orice roman poate obtine finantare nerambursabila pentru instalarea de panouri solare

Energie termica? Energie electrica?

In prezent sunt utilizabile doua tipuri de panouri solare: cele care produc energie termica si, respectiv, energie electrica. In functie de nevoile proprii, putem alege una dintre cele doua variante cu mentiunea ca primul tip de panouri, care produce energie termica, are rol in incalzirea apei si a locuintei, insa doar pe timp de vara, deoarece iarna temperaturile foarte scazute nu pot oferi conditii pentru desfasurarea procesului de incalzire. Cea de-a doua categorie cuprinde panourile care produc energie electrica, acestea fiind cele mai cautate, dar si cele mai costisitoare. Procesul are la baza celula fotovoltaica ce produce, la contactul cu razele solare, energie electrica.
Solutie web oferita de BlackCode | Promovat de venditio-markety.ro