Panouri solare Orio tuburi vidate

Home » Panouri Solare » Panouri solare Orio tuburi vidate
6Panouri solare nepresurizate Orio cu tuburi vidate cu rezervor exterior sunt panouri solare care se utilizeaza pentru prepararea apei calde menajere in perioada martie –octombrie. Se numesc si panouri solare de vara. Au in componenta tuburi vidate ce transfera radiatia solara in masa apei din rezervorul panoului solar. Principiul de functionare al unui panou solar nepresurizat de acest tip este foarte simplu. Ghid panouri solare Costuri suplimentare pentru montare panouri solare Apa din tuburile vidate se incalzeste si isi reduce densitatea si se ridica in rezervor. Apa incalzita este inlocuita de un volum echivalent de apa rece, cu densitate mai mare. Vidul din tuburile de sticla asigura o termoizolare eficienta, iar pierderile de caldura spre exterior sunt foarte de mici. Pentru ca apa, la iesirea din rezervor, sa aiba presiune acceptabila, panoul solar trebuie montat la inaltime.   Prin simplul fapt ca aparatul nu utilizeaza nici o alta sursa poluanta, mediul inconjurator nu are de suferit din nici un punct de vedere. Avantajul global al folosirii de panouri solare la incalzirea apei menajere in perioada de vara este ca aceasta sursa de energie provenita de la panouri solare corect instalate este practic suta la suta nepoluanta, deci ecologica, prietenoasa cu mediul inconjurator. Odata ce ati investit in acest tip de panouri solare, beneficiati de el foarte mult timp si va recuperati investitia in 2-3 ani prin reducerea semnificativa a costurilor cu incalzirea apei menajere. Panoul solar are o perioada minima de viata de 20 ani, dar aceasta poate fi mult mai mare, deoarece sistemul solar are in componenta doar inox si sticla. Nu necesita cheltuieli cu intretinerea.  

Specificatii tehnice - Panouri solare Orio cu tuburi vidate

MODEL

OR 16

OR18

OR 20

OR 24

Rezervor interior

Otel SS304 - grosime 0,41 mm

Rezervor exterior

Otel vopsit – grosime 0,41 mm

Izolatie

Spuma poliuretanica – grosime 50 mm

Suport (cadru)

Otel vopsit – grosime 1,20 mm

Tuburi vidate

bucati

16

18

20

24

ø / L ( mm)

ø58 – 1800

ø58 – 1800

ø58 – 1800

ø58 – 1800

Capacitatea rezervorului (lt)

125

140

155

186

Suprafata efectiva de absorbtie (fara reflector)(m2)

1,67

1,88

2,09

2,51

Presiunea maxima de lucru (MPa)

0, 05

Rezistenta la grindina (mm)

30

Unghiul optim de instalare

450 – orientat catre sud

Temperaturi de lucru

00 C

Dimensiuni totale (mm)

1380 x 1500 x 1741

1530 x 1500 x 1741

1680 x 1500 x 1741

1980 x 1500 x 1741

Costuri de livrare panouri solare

Sistemul de livrare/transport pentru sistemele de panouri solare comandate de pe site-ul panourisolare.eu este urmatorul:
1. comandati un sistem de panouri solare dorit folosind Pagina de Contact
2. dupa ce ati completat datele necesare (putine!), veti fi contactat telefonic de catre un agent de vanzari panourisolare.eu
3. dupa ce au fost stabilite detaliile necesare vanzarii sistemului de panouri solare, prin curier rapid, in termen de 3-5 zile veti primi acasa produsele comandate.
Nota: Taxele de transport variaza intre 100 si 300 de lei, in functie de greutatea coletului.

Casa Verde – Finantare sisteme solare

Titlul oficial: Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. Titlu prescurtat: Casa Verde. Detalii despre cum orice roman poate obtine finantare nerambursabila pentru instalarea de panouri solare

Energie termica? Energie electrica?

In prezent sunt utilizabile doua tipuri de panouri solare: cele care produc energie termica si, respectiv, energie electrica. In functie de nevoile proprii, putem alege una dintre cele doua variante cu mentiunea ca primul tip de panouri, care produce energie termica, are rol in incalzirea apei si a locuintei, insa doar pe timp de vara, deoarece iarna temperaturile foarte scazute nu pot oferi conditii pentru desfasurarea procesului de incalzire. Cea de-a doua categorie cuprinde panourile care produc energie electrica, acestea fiind cele mai cautate, dar si cele mai costisitoare. Procesul are la baza celula fotovoltaica ce produce, la contactul cu razele solare, energie electrica.
Solutie web oferita de BlackCode | Promovat de venditio-markety.ro